Tien dagen na de opening hebben al bijna 5000 mensen de eerste medische marihuanakliniek in Bangkok, Thailand bezocht. En 12.00 mensen met gezondheidsklachten hebben een afspraak gemaakt voor een consult. Er is een wachtlijst tot maart van dit jaar.

De Thaise minister van Volksgezondheid zei tijdens een bezoek aan de kliniek dat velen geïnteresseerd zijn in de behandeling met marihuana. De artsen verstrekten meer dan 8.000 doses cannabis CBD-olie aan patiënten die het echt nodig hebben. Veel van hen kwamen onder andere voor de behandeling van slapeloosheid, migraine stoornissen, gewrichts- en rugpijn.

De minister van Volksgezondheid kondigde tijdens zijn bezoek aan de kliniek in Bangkok ook de opening aan van de eerste marihuanakliniek in het noorden van Thailand aan. De kliniek in Chiang Mai zal behandelingen op basis van cannabis aanbieden voor ziekten, waaronder Parkinson. De kliniek heeft 125 medische medewerkers, onder wie 39 artsen en vier traditionele Thaise artsen. De verwachting is dat nog 5 andere groepen van ziekten kunnen worden genezen, of verlicht, door middel van marihuana-extracten.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Marihuanakliniek in Thailand voorziet nu al in een behoefte

  1. Nico van der Hoff schreef:

    Fantastisch initiatief van Thailand maar ik vind nergens een adres waar ik mij kan aanmelden voor een behandeling met cannabinoiden (waarvan de eerst 2 weken gratis zou zijn )De vraag is dan ook: waar kan ik mij aanmelden voor een behandeling?