Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan Thailand opgeroepen tot bescherming van vrouwen en kinderen tegen uitbuiting, misbruik en slavernij. Mensenhandel en gedwongen prostitutie voeden in Thailand het sekstoerisme. Franciscus pleitte voor actie tegen een van de grootste plagen in de regio.

De Verenigde Naties beschouwt het overwegend boeddhistische Thailand als een belangrijke bron van mensenhandel, dwangarbeid en seksslavernij, slaven die in binnen- of buitenland worden verhandeld. Het drugs- en misdaadbureau van de Verenigde Naties zei deze zomer in een rapport dat de handel voor seksuele uitbuiting goed was voor 79% van alle gevallen van mensenhandel in Thailand in de periode 2014-2017. Van de 1.248 ontdekte slachtoffer betrof het 70% minderjarige meisjes. De VN zegt dat sekstoerisme de handel in meer slachtoffers stimuleert, die vaak gedwongen of misleid worden tot seksuele uitbuiting.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Thailand de schuld gegeven voor het niet of nauwelijks aanpakken van mensenhandelaars die jonge Thaise meisjes tot pornografie aanzetten, evenals de uitbuiting, onder andere via schuldslavernij, van migrerende werknemers in commerciële visserijbedrijven. De Thaise regering heeft erop aangedrongen dat zij aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en heeft beloofd te blijven samenwerken met internationale organisaties.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Misbruik, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk