De politie in Thailand heeft de voormalige abt van een prominent boeddhistisch klooster gearresteerd op verdenking van het uitbuiten van kinderen die als prostituee te werk werden gesteld. De conrector van een boeddhistische universiteit in Chiang Mai meldde zichzelf gisteren bij de politie. Hij wordt ervan verdacht met vijf jonge meisjes van dertien jaar oud in  hun hoedanigheid van -gedwongen- prostituee seks te hebben gehad.

De politie ontmantelde deze week een netwerk in Chiang Mai waarin vrouwelijke souteneurs jonge meisjes- soms niet ouder dan dertien jaar, ronselden en als prostituee in bordelen werden aangeboden aan boeddhistische monniken, hoge militairen en ambtenaren. Twaalf van de drieëntwintig verdachten zijn gearresteerd  of meldden zichzelf bij de politie. wegens betrokkenheid bij het netwerk en het uitbuiten van de kinderen. Ze kunnen worden veroordeeld tot maximaal twintig jaar gevangenisstraf. De affaire kwam aan het licht na de bevrijding van een dertienjarig meisje uit een bordeel.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Mensenrechten, Misbruik, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

4 reacties op Boeddhisten gearresteerd wegens prostitutie van kinderen

 1. Henk Molenaar schreef:

  (…) De relatie die u legt tussen deze affaire en een Nederlandse boeddhistisch leraar is onnodig grievend. Uw reactie is gewist. Joop Hoek, hoofdredacteur BD.

 2. kees moerbeek schreef:

  In Thailand is iedereen boeddhist, Henk. Als we de wereldgeschiedenis gaan herschrijven, dan komen christenen er ook slecht af. Hitler is geboren in het katholieke Oostenrijk en werd leider van het christelijke Duitsland. Wat te denken van Stalin, hij wilde Russisch-orthodoxe geestelijke worden. Poetins piloten worden niet de lucht ingestuurd met een Banzai en sake, maar een zegen van een Russisch orthodoxe priester kan er altijd nog vanaf. Wat dit met Nico te maken heeft, ontgaat me. Mijn reactie op je bericht: https://www.youtube.com/watch?v=kz6Dqi3qJiU

 3. Arjan Schrier schreef:

  Hoi Kees,

  Bij het lezen van de kop dacht ik dat ook. Maar een ex-abt en een conrector die mogen wel Boeddhist (in naam) genoemt worden en.. bordeel voor monnikken.. minderjarig. Als er maar een van deze aantijgingen klopt is er groot onrecht gedaan.

 4. utamwara schreef:

  Waarom identificeren we de dhamma met een geïnstitutionaliseerde religie?

  Identificatie leidt immers steeds tot dukkha.