Paus Franciscus zegt vriendschap te willen sluiten met alle boeddhisten in Thailand wanneer hij volgende week in het koninkrijk aankomt voor een officieel bezoek. In een video die bijna 3 minuten duurt, zegt de paus zich op het bezoek van de multi-etnische en diverse natie te verheugen. Zijn verblijf in Thailand duurt van 20 tot 23 november.

“Ik hoop ook de vriendschapsbanden te versterken die we delen met veel boeddhistische broeders en zusters die welsprekend getuigen van de waarden van verdraagzaamheid en harmonie die zo kenmerkend zijn voor uw (het Thaise) volk,” zei hij.

Thailand is de thuisbasis van een minderheid van katholieken die 0,58 procent van de bevolking telt, of ongeveer 388.000 mensen met 524 kerken, in tegenstelling tot 93,5 procent van de boeddhisten.

“Tijdens mijn reis zal ik de gelegenheid hebben om de katholieke gemeenschap van Thailand te ontmoeten, om hen te bemoedigen in hun geloof en in de bijdrage die zij leveren aan de hele samenleving,” zei hij in de video.

De paus zei te hopen dat zijn bezoek het belang van de interreligieuze dialoog, dienstbaarheid aan de armen en vrede zal onderstrepen. Tot slot bedankte hij de mensen die zich voorbereiden op zijn bezoek. “In deze dagen breng ik u allen, beste vrienden, naar mijn gebeden”, zei hij. “Ik bid voor u, voor uw familie, voor uw land en ik vraag u alstublieft ook voor mij te blijven bidden”

Bron nieuwsdienst Vaticaan.

 

 

 

Categorieën: godsdienst, Nieuws, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk