Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan Birma (Myanmar) eind november een vertegenwoordiging van de hoogste raad van boeddhistische monniken, legertop en de staatsadviseur Aung San Suu Kyi ontmoeten. Hoog op de agenda staat het lot van de Rohingya moslims waarvan er minstens vierhonderdduizend uit angst voor aanvallen van het Birmese leger en boeddhistische benden Birma zijn ontvlucht. De paus bezoekt ook Bangladesh tijdens zijn reis die van 26 november tot 2 december duurt. Zo heeft het Vaticaan meegedeeld.

Paus Franciscus is de eerste paus die een bezoek brengt aan het overwegend boeddhistische Birma. Naar verwachting zullen de militaire leiders een openbare vergadering organiseren waarin de paus gesprekken zal voeren met politici en diplomaten. Onlangs uitte de paus zware kritiek op de Birmese regering in de kwestie van de vervolgde Rohingya moslims waarvan hij zei dat die gemarteld en vermoord worden alleen maar omdat ze met hun eigen cultuur en islamitisch geloof willen leven.

Er zijn ongeveer zevenhonderdduizend rooms-katholieken in Birma, op een bevolking van ongeveer 51,4 miljoen mensen. Katholieken vormen een kleine minderheid in Bangladesh.

Bron BNN. Foto Pixabay.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk