Het lijkt nog een beetje vroeg maar in de Amsterdamse Dominicuskerk zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen voor een warm welkom van mensen op Eerste Kerstdag. Voor de 50ste keer al wordt het Open Huis georganiseerd. Jong, oud, thuisloos, eenzaam of juist de drukte ontvlucht, gelovig of ongelovig. Ieder jaar gooit de Dominicus op Eerste Kerstdag haar deuren aan de Korte Korsjespoortsteeg open voor iedereen die dit winterse feest gezamenlijk en in warmte wil vieren.

Vanaf 14.00 uur zijn de eerste klanken van het podium te horen. Dat biedt de hele middag muziek, zang en dans. Tegelijkertijd starten tal van activiteiten: er kan gedamd en geschaakt worden tegen grootmeesters, breien voor het goede doel, mandala’s kleuren, het haar laten versieren, je portret laten tekenen of simpelweg met een warme kop thee plus koek of broodje genieten van de bedrijvigheid. Later is er een heerlijk diner en daarna de benen losschudden op de dansvloer. Het feest gaat door tot 23.00 uur, daarna zullen de deuren pas sluiten..

Vrijwilligers

25 december, Eerste Kerstdag in het Open Huis is een prachtige, warme dag vol gezelligheid, activiteiten en muziek. Maar behalve dat u van het evenement kunt genieten, is het ook mogelijk tegelijkertijd uw eigen bijdrage te leveren. Er zijn namelijk ontzettend veel handen, benen en hoofden nodig om deze dag, zo groots als die nu is, op te kunnen zetten. Jaarlijks helpen er meer dan 200 vrijwilligers mee aan het Open Huis. Sommigen zijn er drie volle dagen, anderen slechts een uurtje, maar alle hulp is welkom.

Vrijwilligers kunnen zich hier aanmelden

De Amsterdamse beeldend kunstenaar Sodis Vita, die elke zaterdag werk in het Boeddhistisch Dagblad plaatst, maakt al jaren foto-impressies van de bijeenkomsten in de kerk. De foto’s bij deze tekst zijn ook van haar hand.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Zorg, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk