De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers; 200 duizend meer dan vorig jaar. Op initiatief van Wakker Dier serveren vandaag tweeduizend bedrijfsrestaurants door het hele land vegetarische lunchgerechten.

Het is de negende keer dat Wakker Dier ‘Eet Geen Dierendag’ organiseert. Tijdens de eerste editie in 2011 sloten zes cateraars zich aan en telde het evenement nog geen 25 duizend deelnemers. Dit jaar zijn dat negentien cateraars, tweeduizend organisaties en 500 duizend werknemers. Onder andere AkzoNobel, bol.com, Eneco, IKEA, KLM, KPN en RAI Amsterdam doen mee. Het succes onder bedrijven is mede te danken aan de deelnemende cateraars. Zij promoten ‘Eet Geen Dierendag’ dit jaar bij meer bedrijfsrestaurants dan voorheen.

500 duizend dieren per dag

We eten in Nederland per dag ruim 500 duizend dieren, die vaak hun hele leven doorbrengen in een wereld van staal en beton. Minder vlees eten leidt uiteindelijk tot minder dieren in de veehouderij. Voor de overige dieren komt dan meer ruimte vrij, die kan worden gebruikt om hen een beter leven te geven. Met de bewustwordingscampagne ‘Eet Geen Dierendag’ wil Wakker Dier Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees.

Bron Wakker Dier.

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Wakker Dier – forse stijging deelnemers ‘Eet Geen Dierendag’

  1. bolletje schreef:

    één dagje geen dieren kluiven, lijkt me niet zo heel moeilijk.Ik probeer wel echt mijn vleesconsumptie zwaar te minimaliseren.

    Soms eet ik het toch wel. Ik zou liegen, als ik zou zeggen dat het voor mij heel makkelijk is, om ermee in zijn geheel te stoppen. Mensen noemen het een ‘verslaving’. Ja, alleen dan een verslaving, die niet voor jou zelf slecht is, maar voor de planeet waarop je leeft. Dus, indirect ook wel voor jou slecht is, op de lange termijn. Maar, ik eet het al veel minder dan vroeger. Misschien eens per week ofzo. En dan alleen maar gevogelte. Ja, het zou beter zijn als ik het helemaal niet at. Maar, goed.
    ik ben ook niet perfect. Zélfs ik maak fouten