Een delegatie van artsen-wetenschappers van de Universiteit Californië San Diego heeft de Dalai Lama om advies gevraagd over het oprichten van een Instituut voor empathie en mededogen, een idee dat op de campus steun krijgt. De ontmoeting vond plaats in Dharamsala, India, waar de Dalai Lama in ballingschap leeft.

De delegatie werd geleid door dr. David Brenner, die als specialist in de gezondheidswetenschappen op zoek is naar efficiëntere manieren om empathie en medeleven in de gezondheidszorg te cultiveren, vooral van toepassing op de opleiding van artsen. Brenner heeft ook studies gepromoot die onderzoeken hoe compassie en een verzorgende omgeving de ontwikkeling van het menselijk brein en de geestelijke gezondheid van een persoon kunnen beïnvloeden.

De Dalai Lama bezocht de Universiteit van Californië San Diego in 2012 tijdens zijn “Compassion Without Border” reizen. Hij keerde in 2017 terug om een toespraak te houden. Tijdens beide bezoeken ontmoette hij de belangrijkste wetenschappers van de universiteit om aan te geven hoe vriendelijkheid en mededogen van invloed kunnen zijn op de fysiologie van een persoon tot de sociale gevolgen van de klimaatverandering.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Amerikaanse wetenschappers vragen Dalai Lama advies voor oprichten instituut voor empathie en compassie

  1. Bert schreef:

    ik hoop dat de methode om mensen meer empathisch te laten zijn vooral het afbreken van eigen verdedigingsmechanismes betreft. In plaats van een aangeleerde truc.