De Vietnamese vicepresident Dang Thi Ngoc Thinh heeft gisteren tijdens haar bezoeken aan verschillende boeddhistische instellingen in Ho Chi Minhstad de grote bijdragen van de nationale boeddhistische koepel VBS, boeddhistische hoogwaardigheidsbekleders en volgelingen geprezen die deze hebben geleverd aan de nationale opbouw en ontwikkeling van het socialistische Vietnam. De minister bracht een bezoek aan deze instellingen vanwege de viering van Vesak deze maand in Vietnam en het organiseren van een boeddhistisch internationaal congres in mei met vertegenwoordigers uit vrijwel de hele boeddhistische wereld.

Sprekend met de ondervoorzitter van de VBS en andere hooggeplaatste boeddhisten benadrukte de vicepresident dat de communistische partij en de Vietnamese staat altijd de rol van het boeddhisme in de nationale ontwikkeling hebben gewaardeerd. Zij merkte op dat het Vietnamees boeddhisme grote stappen vooruit maakt in internationale integratie, met bureaus in 33 landen en 400 Vietnamese pagodes wereldwijd.

VBS-voorzitter Thich Thien Tam sprak zijn dankbaarheid uit aan de partij en de staat voor de aandacht die zij volgens hem besteden aan de VBS in het algemeen en het theravadaboeddhisme in het bijzonder. Sinds de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976, volgend op de Vietnamoorlog, is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken. In de eerste jaren van de 21e eeuw is de economische groei van Vietnam een van de hoogste in de regio. De succesvolle economische hervormingen resulteerde in zijn toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie in 2007.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk