De Vietnamese regering maakt zich schuldig aan het veelvuldig onderdrukken van religieuze groeperingen en vrijheden in dat land. In een vergadering van de 42ste zitting van de VN-Mensenrechtenraad, afgelopen woensdag in Genève, Zwitserland, zei Vo Van Ai, voorzitter van het Vietnam Comité voor de Rechten van de Mens (VCHR), dat Vietnam onder communistisch bewind nooit om het naleven van de mensenrechten heeft gegeven.

In een gezamenlijke verklaring op 18 september stelde de VCHR een alarmerende toename waar te nemen van de repressie in Vietnam tegen ‘alle vormen van onafhankelijke meningsuiting in de afgelopen drie jaar, met ten minste 130 zogenoemde gewetensgevangenen die nu in gevangenissen worden vastgehouden, zo meldt Radio Free Asia (RFA).

“In de afgelopen jaren hebben de Vietnamese autoriteiten [ook] verschillende dissidenten in de buurlanden ontvoerd, met of zonder medeplichtigheid van de lokale autoriteiten,” voegden de rechtengroepen aan de verklaring toe, waarbij ze bijvoorbeeld wezen op de ontvoering in januari 2019 in Thailand van de RFA-blogger Truong Duy Nhat, die nu in Vietnam gevangen wordt gehouden.

De onafhankelijke godsdienstige bewegingen zijn dynamische actoren van de burgerlijke maatschappij, en zij zijn sterk en standvastig bij oorlogen, revoluties, repressie en sociale crises, staat in de uitgegeven verklaring. Vandaag de dag echter zijn zij het slachtoffer van intimidatie, voortdurend toezicht, inbeslagneming van bezit, arrestatie en opsluiting wegens hun geloof.

Bron RFA.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu