Twee vrouwen die met een sociale stichting van deze Zuid-Koreaanse boeddhistische orde hebben gewerkt, beschuldigen de oudste zoon van de leider van de orde van het seksueel lastigvallen. Ze deden hun relaas in een plaatselijke krant.

In december vorig jaar dienden zij bij de politie een klacht in tegen de man die alleen bekend is onder zijn achternaam Kim (40) die sinds augustus 2018 aan het roer staat van de Jingak Social Welfare Foundation, waardoor hij de op één na hoogste positie van de orde inneemt. Het politieonderzoek is in volle gang.

Een van de vrouwen beweerde dat Kim haar in de herfst van 2015 twee keer in een karaokebar heeft betast. De vrouw zegt dat hij haar aanraakte en betastte, zijn eerste poging om haar seksueel te intimideren zou kort zijn geweest, omdat een van de medewerkers tussenbeide kwam en hem tegenhield. De vrouw zegt dat Kim het opnieuw probeerde en haar billen en dijen aanraakte. Volgens de vrouw was Kim op dat moment niet dronken. De seksuele intimidatie zou in 2017 zijn herhaald. De andere vrouw zegt dat Kim haar wang aanraakte en haar in de winter van 2017 tegen haar wil omhelsde.

Kim ontkende de beschuldigingen. In een interview met de Zuid-Koreaanse krant Hankyoreh zei Kim dat hij de vrouwen niet kent en ze nooit seksueel heeft lastiggevallen. Door zijn spraakmakende vader, de leider van deze boeddhistische orde, zei hij dat hij extra aandacht aan zijn gedrag had besteed om geen problemen te veroorzaken.

De Jingak orde is de op twee na grootste boeddhistische orde van het land, na de ordes Jogye en Chuntae. In tegenstelling tot andere boeddhistische sekten mogen monniken van Jingak trouwen en kinderen krijgen. De orde heeft naar schatting 700.000 volgelingen in het hele land. De beschuldigingen van seksuele intimidatie zouden de positie van Kim binnen de sekte niet hebben beïnvloed. Volgens de slachtoffers was er ondanks de beschuldigingen geen intern onderzoek gedaan.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Koreaans boeddhisme, Misbruik, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk