Op zondag 10 maart organiseren Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond de Eerlijke Klimaatmars in Amsterdam. “Wij gaan met zijn allen de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet”, zeggen de organisaties.

‘Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken’, staat in de oproep van de organisatoren op Facebook. De klimaatmars begint zondag 10 maart om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam.

Bron Greenpeace.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Gezondheid, Milieu
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Klimaatmars 10 maart in Amsterdam

  1. Adri Ros schreef:

    Ik ben vóór een eerlijk én doortastend klimaatakkoord. Waar de industrie gewoon hun deel van de CO2-uitstoot betaald en die lasten niet bij de burgers legt ?
    Daarom ga ik zondag 10 maart naar de “Eerlijke Klimaatmars’ ?‍♂️ Ik vraag jullie dringend om ook te komen. Ik vrees namelijk dat dit één van de laatste kansen kan zijn op een vreedzame, breed gedragen transitie…
    En deel deze oproep svp op jouw manier zoveel je kunt
    ?❤️???

Menu