De Chinese regering heeft Amerika gewaarschuwd dat de relatie tussen beide landen onder druk komt te staan als de Amerikaanse president Donald Trump de door de senaat aangenomen wet ondertekent die eist dat Amerikaanse diplomaten, journalisten en andere Amerikanen Tibet vrijelijk mogen bezoeken. Chinese ambtenaren hebben nu een onbelemmerd vrije toegang tot de VS. Datzelfde wil de VS voor Amerikaanse ambtenaren en organisaties die de mensenrechtensituatie in Tibet willen onderzoeken.

De wet mengt zich in de binnenlandse zaken van China met roekeloze veronachtzaming voor feiten, en gaat tegen de basisnormen van internationale relaties, vindt China. De Tibetaanse regering in ballingschap (CTA) noemt de wet ‘een triomf voor Amerikaanse burgers, met inbegrip van wetgevers, activisten en mensenrechtenverdedigers die bezorgd zijn over de decennialange onderdrukking in Tibet’.

De Chinese regering blijft de fundamentele vrijheden van het Tibetaanse volk schenden, arresteert Tibetanen voor het vieren van de verjaardag van de Dalai Lama, martelt hen voor het vreedzaam protesteren en vermoordt hen zelfs als ze proberen te vluchten, zei het CTA eerder deze maand.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op China waarschuwt de VS voor sancties als die onbelemmerd toegang eist tot Tibet

 1. Ruud van Bokhoven schreef:

  Vrijheid,geluk,onderdrukking en lijden, het zit zo dicht bij elkaar maar is zo tegengesteld.
  Geluk wilt ieder mens, maar lijden is er zoveel,teveel.
  Iemand dwingen te leven zoals de ander het wil geeft lijden bij de ander. Iemand de vrijheid van leven geven al is het jou land, geeft geluk.
  Het is zo simpel en eenvoudig.
  Toch schijnt deze eenvoudigheid voor de mens te moeilijk te zijn en leeft de mens met lijden in plaats van geluk.
  FREE TIBET.