De autoriteiten in Peking zijn na de beschuldigingen van seksuele intimidatie van boeddhistische nonnen door meester Xuecheng en zijn terugtreden als abt van de Longquan tempel in Peking, wanhopig op zoek naar een boeddhistische monnik of geleerde die de abt kan vervangen op het 5e Wereld Boeddhistisch Forum (WBF) dat in oktober 2018 in China wordt gehouden.

Sinds 2006 bood China het WBF onderdak, onder meer in een poging om aan te tonen dat het boeddhisme voet aan grond heeft in het communistische China, ondanks beschuldigingen van mensenrechtenorganisaties dat het boeddhisme in Tibet steeds meer onder druk komt te staan door de beperkende maatregelen die China daar kloosters oplegt.

Xuecheng zelf nodigde hoogwaardigheidsbekleders over de hele wereld uit om deel te nemen aan het forum. De abt is al jaren het gezicht van het Chinees boeddhisme dat in China tot nu toe een beschermde status heeft. Binnen de leiding van het volkscongres nam hij ook een belangrijke positie in. De censuur in China deed er in eerste instantie alles aan om het nieuws van het misbruik onder de pet te houden. Alle berichten daarover in Chinese media werden geschrapt. De gebeurtenissen in het klooster hebben de Chinese communistische partij tot in de ziel geraakt. De beschuldiging van seksuele intimidatie tegen Xuecheng komt op een moment dat de communistische partij worstelt om de toenemende invloed van religie in de officieel atheïstische natie tegen te gaan.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk