De autoriteiten in de West-Chinese provincie Sichuan hebben deze maand twee Tibetaanse zakenlieden gearresteerd die in het bezit waren van foto’s van de Dalai Lama. Het bezit van foto’s van de Tibetaanse spiritueel leider is in China en de Tibetaanse Autonome Regio (TAR) verboden.

Eerder dit jaar is de overheid een campagne begonnen om criminele bendes en slechte elementen’ in de regio te bestrijden. De mannen zitten volgens bronnen van Radio Free Asia (RFA) nog steeds vast. De foto’s van de Dalai Lama werden ontdekt tijdens een politie-inval in de huizen van de mannen.

De Chinese ambtenaren hebben een verbod op foto’s van Dalai Lama aangekondigd, en voeren verrassingsinspecties van huizen in de Tibetaanse dorpen en steden uit. Ze adviseren de Tibetanen om banden door te snijden die zij met ‘separatistische’ krachten buiten China kunnen hebben. Met separatisme bedoelt de Chinese overheid de Tibetanen die oproepen tot meer culturele of religieuze rechten in hun historische thuisland, dat nu door China wordt geregeerd.

Op 6 juli wordt de verjaardag van de Dalai Lama gevierd. De Dalai Lama, die dit jaar 83 wordt, is Tibet ontvlucht en in India in ballingschap gegaan. Hij wordt door de Chinese regering als een wolf in monnikspij gezien, die uit is op een volledige autonomie van Tibet dat bezet is door China.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk