Van 20 tot en met 24 juni 2018 strijkt The Living Village Festival weer neer in de groenste kleine stad van Europa; het dorp Dalfsen. Stichting het Levende Dorp organiseert voor de tweede keer haar benefiet-festival. Vijf dagen lang staat het festival in het teken van muziek, gemeenschapsvorming, theater, milieueducatie, duurzaamheid, bewustwording en kunst.

De wereld verandert in rap tempo en duurzaamheid staat hoog op allerlei agenda’s. Tijdens het festival wordt kennis overgedragen over zelfvoorzienend leven, permacultuur, het aanleggen van voedselbossen, thuisonderwijs, alternatieve vormen van energie opwekken en circulariteit. In het Generatiehuis worden dagelijks lezingen gegeven en documentaires vertoond, terwijl op de Off Grid Area allerlei workshops gevolgd kunnen worden.

Een betere wereld begint bij jezelf. Op de Temple Grounds leren bezoekers meer over zichzelf, zelfbewustzijn en -wording én gezonder worden door het bijwonen van yogalessen, satsang en wellness. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan ceremonies en workshops, zweethutten en meditaties.

Steeds meer ontstaan op verschillende plekken in Nederland en het buitenland eco dorpen, kleine leefgemeenschappen waar gelijkgestemden met elkaar bewust en duurzaam samenleven. The Living Village Festival wordt georganiseerd door Stichting het Levende Dorp, dat uiteindelijk het doel heeft land aan te kopen om daar het dorp van haar dromen te bouwen, waar de huizen onder andere van levende bomen en ecologische materialen zijn gebouwd.

Om met elkaar (opnieuw) te verbinden, even stil te staan in de tijd, een moment bewust te zijn van je omgeving en de natuur, wordt iedere festival-dag van 7 uur ’s avonds tot 7 over 7 stilte gevraagd aan alle bezoekers en participanten.

Het festival wordt opgevrolijkt met vier muziekstages, ingevuld door muziek- en kunstenaarscollectieven uit het land. Stichting Colored Monkeys uit Deventer host de stage Monkey Town, bij The Great Mystery Stage vinden singer-songwriters hun plek, de Chill Out Loud wordt opgeluisterd door ambient downtempo muziek, terwijl bij de Machine Elves bekende en minder bekende Dj’s met onder andere psytrance en ecstatic wereldmuziek hun podium vinden.

Meer informatie: www.thelivingvillagefestival.org

Categorieën: Natuur, Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Milieu, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk