De Amerikaanse retailer Gap heeft zich tegenover China verontschuldigd voor het feit dat op een van zijn T-shirts niet de juiste kaart van China zou zijn afgedrukt. Op de kaart is -het in feite onafhankelijke- Taiwan niet te zien. Het shirt is onmiddellijk uit de handel genomen

Ook zuidelijk Tibet en de betwiste Zuid-Chinese Zee zijn afwezig. Gap is de nieuwe loot aan de stam van een aantal bedrijven die zich hebben verontschuldigd voor het niet erkennen van het Chinese grondgebied.

Delta Air Lines, hotelexploitant Marriott en het modemerk Zara verontschuldigden zich al eerder voor het feit dat ze Taiwan, Hongkong en Tibet als zelfstandige landen hebben vermeld. Mercedes-Benz citeerde zelfs de Dalai Lama, tot groot ongenoegen van China.

Het grondgebied van Taiwan omvat een groot eiland en een groot aantal kleine eilandjes. Taiwan, de gebruikelijke naam voor Republiek China (niet te verwarren met de Volksrepubliek China) is afgeleid van het grootste eiland van het Taiwanese grondgebied. Dit eiland, voorheen ook bekend als Formosa, wordt ook door zijn inwoners Taiwan genoemd.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Sorry – Taiwan en zuidelijk Tibet niet afgebeeld op kaart China

 1. Wobbe schreef:

  Ik wil zo’n t-shirt!!

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Het BD is geen markt met roepende kooplui. De reactierubriek is bedoeld voor het geven van inhoudelijke reacties op beeld en tekst.
   Joop Ha Hoek, uitgever.

 2. Ananda schreef:

  Met alle respect, maar mij valt op de ‘gap’ tussen Amerika en China en tussen de BD redactie en BD reacties…
  Het is spontane hebzucht, een korte adrenalinerush, maar natuurlijk wil je zo een t-shirt! De originele poster met Bert van sesamstraat en Bin Laden willen mensen ook nog steeds en binnenkort zwarte piet spullen!
  Over 50 of 100 jaar is het een stukje erfgoed, een bewijsstuk, een opmerkelijk verhaal in de geschiedenisboeken en in rondreizende exposities over exotische culturen en vrijheid van meningsuiting.