Chinese autoriteiten hebben de vrijheid van meningsuiting in de Tibetaanse gebieden nog verder aan banden gelegd in verband met de komende viering van de tachtigste verjaardag van de Dalai Lama op zes juli. In juli zijn alle openbare bijeenkomsten in de Tibetaanse en sommige Chinese gebieden verboden.

De politie in de Chinese provincie Gansu Machu heeft op vijf juni twee Tibetanen aangehouden die van tien tot dertien juni een paardenrace hadden gepland met deelnemers uit de regio’s Kham en Amdo, zo meldt Radio Free Asia. Er zijn geen details beschikbaar over de huidige toestand of de verblijfplaats van de mannen. Lokale ambtenaren hebben nu openbare bijeenkomsten in dat gebied verboden en veiligheidstroepen zijn er aanwezig.  Chinese autoriteiten in het naburige Sichuan hebben ondertussen een twee weken durende religieuze vergadering in en van het Jonang klooster in Dzamthang in de Tibetaanse autonome prefectuur Ngaba verboden. Drieduizend monniken zouden eraan deel hebben genomen. Het klooster staat onder strengen controle van de politie.

Het is Tibetanen onder andere verboden de nationale vlag te hijsen of slogans te uiten die gericht zijn op de bevrijding van Tibet. Ook is het verboden foto’s van de Dalai Lama te tonen of in bezit te hebben.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk