Een sangha is in het boeddhisme een gemeenschap van mensen die samenkomen voor het beoefenen van meditatie en zich laten inspireren door de boeddhistische leer. Niet iedereen is gezegend met een plaatselijke sangha waar je fysiek bij elkaar kan komen.

Om die reden is Joost van den Heuvel Rijnders in juni 2017 begonnen met een digitale sangha. Via het internet komen de deelnemers samen voor een korte meditatie en een dhamma-lezing. Via het (gratis) gebruiksvriendelijke programma zoom kan je inloggen op je tablet, smartphone of laptop en live de lezing volgen. De andere deelnemers zijn te zien op het scherm en na afloop kunnen deelnemers vragen stellen of ervaringen delen.

De procedure is als volgt:

  • Stuur voor 15.00 uur op de dag van de lezing een e-mail naar joost@inzichtmeditatie.com
  • Een kwartier voor aanvang ontvang je een e-mail met een link en code zodat je kan inloggen;
  • Je hebt dan een kwartier voor audio- en soundcheck, meditatie voordat de lezing begint;
  • De lezingen vinden plaats op basis van dana/donatie en na afloop kan je een bedrag naar eigen keuze overmaken

Iedereen is van harte welkom. Joost van den Heuvel Rijnders stelt het op prijs kort kennis te maken met deelnemers die hij nog niet kent. Zodat hij wat meer inzicht heeft op de achtergrond van de deelnemers en hij daar ook rekening mee kan houden. Zijn telefoonnummer is 06-11318224.

Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van inzichtmeditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder verschillende leraren. Na zijn studie geschiedenis vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna 3 jaar intensief in Birma en Nepal. Daar ontving hij onderricht van enkele bekende Birmese leraren onder wie Sayadaw U Pandita. Sinds zijn terugkomst in Nederland begin 2005 begeleidt hij meditatieactiviteiten. Joost is auteur van Terug naar de markt (Asoka 2017).

Meer info over Joost: www.inzichtmeditatie.com

Bron SIMSara september 2017. Omslagfoto Adi Ichsan.

Categorieën: Nieuws, Vipassana
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk