Ook komende dinsdag is de boeddhistische radio weer in de lucht. OBA-Live vanaf acht uur ’s avonds en voor de vroege opstaanders of laat naar bed gaanders vanaf middennacht. Met Hemelsbreed.

Publiek is welkom bij OBA Live in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.  Entree is gratis, reserveren is niet nodig.

Ton Lathouwers

Ton Lathouwers

Ton Lathouwers
Een goed gesprek met zenleraar Ton Lathouwers over boeddhistisch Nederland en de kracht van zen in een zoekende samenleving. Lathouwers is een grootheid in boeddhistisch Nederland. De emeritus hoogleraar Russische letterkunde en leraar in de Ch’antraditie begeleidt de Maha Karuna Ch’an sangha. Zijn teisho’s (zenpreken) worden zeer gewaardeerd. Een aantal er van is in boekvorm gepubliceerd. Lathouwers wordt geroemd om zijn aanstekelijke manier van vertellen voor een breed publiek.

OBA-Live dinsdag 4 feb, 20:00, radio 5.

  Radio – Hemelsbreed

Nacht van dinsdag op woensdag 4 feb, 00:00, radio 5
Interreligieuze droom voor Nederland

In vrijheid verbonden, foto Sandra Haverman.

In vrijheid verbonden, foto Sandra Haverman.

Tijdens de bijeenkomst In Vrijheid Verbonden presenteerden vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom en islam vorige week hun droom voor Nederland. De wens was niet aan het minste adres gericht. Prinses Beatrix nam de verklaring in ontvangst.

Boeddhistische monoloog
Het eerste van drie korte portretten van gewone en minder gewone Nederlandse boeddhisten. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. De studenten zijn voor de BOS op zoek gegaan naar beoefenaars die op een bijzondere manier tot het boeddhisme zijn gekomen.

Stadsverlichting
Hoe kun je bijdragen aan een betere wereld? Heel simpel, ga bij iemand thuis met vrienden en bekenden samen een uurtje mediteren. Of is dit wat al te simpel voorgesteld? Verslaggever Menno Bijleveld belde aan en mediteerde mee met Stadsverlichting.

Bron BOS.

Categorieën: BOS-tv en radio, Media
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk