Omroep Human gaat 42 (om exact te zijn 42,195) uur luisteren, want er wordt al zoveel gezegd. In een nooit eerder gehoorde non-stop livestream gaan bekende en minder bekende Nederlanders naar allerlei plekken om te horen wat daar volgens hen gehoord moet worden.

Onder anderen filosoof Stine Jensen, psychiater Damiaan Denys, theatermaker Adelheid Roosen, cabaretier Carolien Borgers, presentator Floris Kortie, journalist Bahram Sadeghi, directeur van Women Inc. Jannet Vaessen, oprichter van Studio Zeitgeist Farid Tabarki en oprichter van The School of Life Laurens Knoop leggen hun oor te luisteren. De Human Luistermarathon is van maandag 11 februari tot en met woensdag 13 februari live te volgen via human.nl/luistermarathon.

Willemien van Aalst, directeur/hoofdredacteur van Human: ‘Vandaag de dag wordt veel gezegd. Meningen worden snel geventileerd. De hardst roepende is het meest hoorbaar. Maar soms is luisteren beter. Want als je luistert hoor je meer. Misschien zelfs als er niets wordt gezegd. Met luisteren ben je beter in staat een weloverwogen mening te vormen.’

Tijdens de Human Luistermarathon wordt bijvoorbeeld geluisterd naar passanten op de pont, op het station. Maar ook naar de rechter in z’n werkkamer die zich zorgen maakt, de repetitie van de carnavalsvereniging in Geleen, of naar de medewerker van de schuldsanering met een cliënt. Soms is wat gehoord wordt van een evidente journalistieke of maatschappelijke betekenis. Dan weer heeft het volgens de makers de schoonheid van het toeval en nog weer een andere keer de spanning van de stilte, die eigenlijk helemaal geen stilte blijkt te zijn.

De Human Luistermarathon is van maandag 11 tot en met woensdag 13 februari te volgen op human.nl/luistermarathon. Op deze webpagina zijn vanaf 11 februari ook het programma en videosamenvattingen te vinden.

Bron Human.

Categorieën: Interviews, Media
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu