Humphreys heeft als eerste restaurantketen van Nederland een plofkipvrij menu. Dit lieten zij weten aan Wakker Dier. Humphreys serveert nu alleen nog kip die langzamer groeit, meer leefruimte krijgt en daglicht ziet. Op termijn willen ze overstappen op kip met één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Wakker Dier is blij met de stap van Humphreys: ‘Ze zijn de eerste landelijke restaurantketen die plofkip uit de keuken weert. Dit is belangrijk, want ook de horeca moet plofkipvrij. We hopen dat andere restaurants dit goede voorbeeld volgen!”
Humphreys is een restaurantketen met 18 vestigingen door het hele land. Sinds kort maken zij al hun kipgerechten met Nieuwe Standaardkip in plaats van plofkip. Dit is dezelfde kip die de Jumbo verkoopt. Deze kip krijgt 35 procent meer leefruimte dan de plofkip, groeit ongeveer 25 procent minder snel, leeft langer en ziet daglicht. Het welzijn van deze kip is een stuk beter dan van de plofkip.
Plofkip in de horeca
In veel horecagelegenheden wordt nog plofkip geserveerd. Terwijl met name restaurants de schijn ophouden van hoge kwaliteit, kopen ze vaak het goedkoopste vlees in. Enkele hotelketens stapten al over naar kip met een keurmerk, maar nu pas maakt de eerste restaurantketen een stap. Er moet dus nog veel gebeuren. Wakker Dier zal in de komende tijd meer aandacht gaan besteden aan horeca. Zeker nu de meeste supermarkten stoppen met plofkip, is het een schande dat restaurant het nog steeds serveren. Het is tijd dat ook zij de stap zetten naar betere kip.