Klanten van Albert Heijn kunnen vanaf deze week in hun supermarkt een boodschap achter laten met de tekst “Ik skip de AH kip”. Zij plaatsen dan roze kaartjes met die tekst op het doorgaans blauwwitte prikbord voor ‘vraag en aanbod’. Volgens Wakker Dier heeft de AH kip een rotleven.

In de meeste Albert Heijn winkels kunnen klanten een blauwwit kaartje op het prikbord achterlaten om iets aan te bieden of te verkopen, bijvoorbeeld een tweedehands stoel. Nu kunnen klanten zich tot Albert Heijn richten met de vraag om betere leefomstandigheden voor de AH kip. Zij kunnen de kaartjes bestellen via de website van Wakker Dier.

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van ons land, maar stelt volgens Wakker Dier de laagste dierenwelzijnseisen aan haar kippen. Andere supermarkten, zoals Jumbo en Aldi, doen het beter en geven hun kip meer ruimte. Wakker Dier voert daarom intensief campagne, om ervoor te zorgen dat Albert Heijn de leefomstandigheden van de AH kip verbetert.

De AH kip leeft met zestien kippen op een vierkante meter. Dat is veel te weinig ruimte. Door dit ruimtegebrek raken de kippen gestrest. Soms lopen ze over elkaar heen, omdat ze geen kant op kunnen. Daarbij bekrassen of verwonden ze elkaar.

“Vooralsnog houdt de Zaanse multinational zich doof,” zegt Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie. “Albert Heijn drijft de vraag naar keurmerkloze kip zelfs op met extreem veel stuntaanbiedingen.” In het eerste halfjaar van 2019 was deze kip bij de twaalf grootste supermarkten gemiddeld 86 keer in de aanbieding. Albert Heijn deed dat in deze periode 232 keer.

Bron Wakker Dier.

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid, Misbruik
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Wakker Dier actie in Albert Heijn-filialen tegen slecht leven kip

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    Helaas zijn er nog veel mensen die gaan voor goedkoop en het welzijn van een dier hen totaal niets interesseren.
    Natuurlijk heeft niet iedereen het financieel zoals een ander, maar eet dan wat minder vlees net als vroeger toen we het ook niet breed hadden en het gewend waren. De welvaart heeft er voor gezorgd dat we meer vlees gingen eten, maar een stapje terug doen is zo moeilijk.
    Beter is het helemaal geen vlees te eten en te laten leven wat leeft zonder dierenleed.