Gewapende aanvallers hebben gisteren in Thailand vier paramilitaire vrijwilligers gedood die een school in Pattani, zuidelijk Thailand bewaakten. Met name de drie zuidelijkste provincies van het voornamelijk boeddhistische Thailand, Pattani, Yala en Narathiwat zijn al langer doelwit van separatistische strijders.

De opstandelingen beschouwen de schoolambtenaren als symbolisch voor de bezetting van het Maleisische moslimgebied door de Thaise boeddhistische staat, zegt Human Rights Watch (HRW) in een verklaring. ‘Zij richten zich vaak op veiligheidspersoneel dat is aangesteld om studenten en leraren een veilige doorgang van en naar school te bieden, of om de schoolterreinen te beschermen.’

Brad Adams, directeur Azië van HRW zegt in de verklaring dat ‘opstandelingen in Zuid-Thailand scholen en medische klinieken aanvallen om boeddhistische burgers te verminken en bang te maken, de moslimbevolking onder controle te houden en de Thaise autoriteiten in diskrediet te brengen’. Wat de achterliggende gedachte ook is, het richten op burgers is moreel onverdedigbaar en een oorlogsmisdaad’, voegt Adams toe.

Bron BNN.

Categorieën: Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk