Een boeddhistisch echtpaar is afgelopen zondag door vermoedelijk militanten in het door geweld geteisterde en door moslims gedomineerde zuiden van Thailand neergeschoten. Paisal Jungsakul (65), en zijn vrouw Sumol (58), die een klein restaurant drijven, reden op hun motorfiets van de markt op weg naar huis toen ze doodgeschoten werden.

De politie verdenkt een groep militanten die in dat gebied actief zijn, gebaseerd op het patroon van de aanval en omdat wapens zijn gebruikt die ook bij andere aanvallen in het spel waren. De daders stalen ook de motorfiets van het echtpaar- de autoriteiten vrezen dat die in een komende aanslag met een bom kan worden gebruikt. Vorige maand werd een zogenoemde motorfietsbom tot ontploffing gebracht bij een overvolle markt in provincie Pattani, waarbij twee burgers om het leven kwamen en vier militairen gewond raakten.

De drie zuidelijkste provincies van Thailand zijn sinds 2004 geplaagd door een conflict tussen etnische Maleise moslimrebellen die zich inzetten voor meer autonomie en militairen van het boeddhistische Thailand. Ongeveer 7.000 mensen zijn gedood door het geweld, voornamelijk burgers uit zowel de moslim- als de boeddhistische gemeenschap.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk