De Chinese autoriteiten in Tibet zijn een nieuwe loyaliteitscampagne gestart die gewone Tibetanen dwingt teksten van liedjes te leren waarin de regerende Chinese communistische partij wordt geprezen voor haar optreden in de regio. De campagne is nu in alle delen van de Tibetaanse Autonome Regio (TAR) van China aan de gang en er wordt gedreigd met zware boetes voor degenen die weigeren deel te nemen, vertellen bronnen aan Radio Free Asia (RFA).

Van elke Tibetaanse familie is een lid gedwongen om groepsgewijs liedjes op te voeren voor grote menigten. De Tibetanen zijn niet bereid om de liederen te zingen, maar de greep van de Chinese autoriteiten op de bevolking is jaar na jaar aangescherpt, zij kunnen hun ongenoegen over de gang van zaken alleen met elkaar delen, zegt een bron.

De nieuwe campagne is gelanceerd om teksten van liederen voor te bereiden voor 1 Juli, wanneer de Chinese communistische partij haar oprichting in 1921 viert. Elke Tibetaanse familie, ongeacht hun status of toestand, wordt gedwongen om deel te nemen aan de groepstrainingen om de communistische teksten te onthouden. Veel oudere Tibetanen zijn analfabeet en staan voor een onmogelijke opgaaf en vragen om vrijgesteld te worden van het zingen van de propagandaliedjes. Tibetanen die meezingen worden financieel beloond, zij die weigeren krijgen boetes opgelegd.

Het doel van de Chinese machthebbers is de buitenwereld te laten zien hoe ‘gelukkig’ het Tibetaanse volk is en een verkeerd beeld te schetsen van het patriottisme en de loyaliteit van de Tibetanen aan de Chinese partij.

Bron RFA.

Categorieën: Mensenrechten, Politiek, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk