Het bestuur van de Pakistaanse provincie Khyber Pakhtunkhwa zal het Gandharafestival in de eerste week van april 2020 gebruiken om boeddhistische landen bekend te maken met een eeuwenoude boeddhistische erfenis die over de provincie is verspreid. En zo het religieus toerisme vanuit die landen te stimuleren en de eigen kast te spekken.

Khyber Pakhtunkhwa is een van de provincies die dat doel wil bereiken door het organiseren van seminaries, conferenties en bezoeken van monniken uit de Zuidoost-Aziatische staten aan de provincie te stimuleren. De voorbereidingen voor de Gandhara festival (conferentie) worden gebruikt om het onaangeboorde potentieel van religieus toerisme in de provincie te onderzoeken.

Er worden ongeveer 100 deelnemers uit China, Zuid-Korea en Thailand en zowat 500 Pakistani op het festival verwacht. Naast het organiseren van bezoeken van de internationale deelnemers aan ongeveer 20 historische boeddhistische plaatsen in de provincie zal Gandhara ook worden ingezet om de aandacht te vestigen op meerdere religieuze plaatsen in Pakistan.

Het bestuur van de provincie zal helpen in het aantrekken van buitenlandse en lokale investeringen in de toeristische sector, de boeddhistische landen kunnen een centrale rol spelen in het verbeteren van de zogenoemde heilige plaatsen die zich over de provincie uitspreiden. De provincie heeft zo’n 6.000 gedocumenteerde religieuze plaatsen maar concentreert zich momenteel op het behoud van 20 plaatsen die van groot belang waren en zijn voor het toerisme.

Bron BNN.

 

Categorieën: Economie, Politiek, Boeddhisme, Onderwijs
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk