Deense documentaire waarin 47 kinderen vrij spel krijgen om een mogelijke maatschappij van de toekomst te ontwikkelen op een verlaten bouwplaats in Kopenhagen waar de natuur het leven bepaalt. Gedurende tien weken krijgen 47 kinderen natuurles op een verlaten terrein. Ze gaan in die periode in deze stedelijke jungle naar school en ontdekken zo wat de natuur hen kan leren met betrekking tot de samenleving van de toekomst.

De film bestrijkt een periode van meer dan tien weken, waarin de kinderen naar school gaan om een ideale samenleving te creëren. Ze ontdekken gaandeweg wat de natuur hen te leren heeft en langzaam maar zeker vindt ieder van hen zijn plaats in hun eigen samenleving.

Phie Ambo: ‘Ik wilde een film maken die de aandacht van het publiek trekt naar de natuur om ons heen, die valt niet meer op. Om volwassenen de wereld te laten zien door de ogen van kinderen, zodat zij de dingen die we door de jaren heen zijn vergeten, kunnen herontdekken.’

De bekroonde documentaireregisseur Phie Ambo staat bekend om zijn gevoeligheid waar het gaat om het maken van films met een poëtische, persoonlijke en filmische taal. Haar meest recente filmografie omvat When You Look Away (2017), Good Things Await (2014) en Free the Mind (2012). Ze staan allemaal bekend om hun essentiële onderwerpen zoals milieukwesties, familieverhoudingen, de relatie tussen mens en technologie, bewustzijn en wetenschap. Phie Ambo blijft veel van deze thema’s in Herontdekking onderzoeken.

De film is geproduceerd door Malene Flindt Pedersen voor Hansen & Pedersen Film met steun van The Danish Film Institute, DR, SVT, KRO-NCRV en de Gaia Foundation. Malene is ook de producent van Phie Ambo’s When You Look Away en Good Things Await en heeft een lange staat van dienst op het gebied van documentaire producties op haar naam staan.

Rediscovery (Herontdekking)
Zondag 10 november 2019
Tijd 15:10 tot 16:30 uur
NPO 2
Regisseur Phie Ambo

Categorieën: Natuur, De boeddhistische blik, Filmbespreking, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk