Op zaterdagmiddag 13 mei 2017 wordt in het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) in Uden het boek Zen Zien Tekenen – Inspiratieboek, een uitgave van Milinda uitgeverij gepresenteerd.

Het Zen Zien Tekenen – Inspiratieboek is het vervolg op de boeken van Frederick Franck en het boek Ruimte Zien van Maria Adriaens. Het boek bevat naast oefeningen en inspirerende teksten veel tekeningen van Frederick Franck, Maria Adriaens, Leo van Vegchel, Lenie Otten, maar ook oefeningen van leerlingen. Het boek laat zien wat het Zen Zien Tekenen voor mensen kan betekenen, en het wil beoefenaars stimuleren en inspiratie bieden om dit mooie pad verder te volgen.

Maria Adriaens.

Het Zen Zien Tekenen is ontwikkeld is door Frederick Franck en in Nederland uitgedragen door o.a. Maria Adriaens. Het is een actieve vorm van zenmeditatie waarbij je al tekenend in direct en diep contact komt met de werkelijkheid om je heen. “Het is een onvergetelijke en wonderbaarlijke ervaring om eens op te houden met rond te rennen, rustig in het gras te gaan zitten en het oog toe te staan een wilg te zien, een wolk, een blad…” Ter gelegenheid van deze boekpresentatie wordt ook het boek van Maria Adriaens Ruimte Zien, dat al een tijdje uit de roulatie was, opnieuw aangeboden.

In het Museum voor Religieuze Kunst in Uden vindt van 18 juni tot 9 juli 2017 ook het Project Zen Zien Tekenen plaats, met workshops, lezingen en een kleine tentoonstelling van tekeningen uit het boek. Meer informatie: www.MRK.nl of www.zenzientekenen.nl

Programma boekpresentatie:

(Van 13.30 – 15.00 uur, Speciaal voor Zen Zien Tekenaars, voorafgaand aan presentatie: tekenen van de bijzondere collectie van het museum door geoefende Zen Zien Tekenaars)
15.30 uur. Welkomstwoord door Gerolf ’t Hooft (uitgeverij Asoka)
Nelleke Metselaar over de totstandkoming van het boek.
Muzikaal intermezzo.
16.00 uur. Gesprek over de ‘mystiek van het tekenen’ met Maria Adriaens, Leo van Vegchel en Lenie Otten.

I.v.m. de organisatie en het beperkt aantal plaatsen aanmelden bij gentiana@zenzientekenen.nl

Het ‘Zen Zien Tekenen – Inspiratieboek’ kost 22,95; ‘Ruimte Zien’ van Maria Adriaens kost 19,95.  Beide boeken zijn vanaf 13 mei verkrijgbaar in/via de boekhandel, of bij www.milinda-uitgevers.nl.

Lees ook: uniek archief zen zien tekenen in handen NBA 

Lees ook: De oefening niet het resultaat van Arnold Vermeeren

 

Categorieën: Nieuws, Boekbespreking
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu