De Rotterdamse uitgeverij Asoka komt weer in handen van oprichter Gerolf T’Hooft. Samen met Pieter Kers, die met zijn grafisch-en tekstbureau het Vlakke Land al eerder betrokken was bij Asoka, neemt hij de uitgeverij van Rob Lindeman over. Lindeman was sinds het faillissement en doorstart van Asoka oud, in 2012, via Milinda enig bestuurder van de onderneming. Lindeman zegt in een reactie als commissaris wel betrokken te blijven bij Asoka.

Gerolf T"Hooft.

Gerolf T”Hooft.

De overdracht is nog niet helemaal rond,  T’Hooft zegt dat er een intentieverklaring is getekend, maar dat het wel zeker is dat de uitgeverij zonder Lindeman verder gaat. Over de definitieve vorm van het blad BoeddhaMagazine wordt nog nagedacht. In januari dit jaar verscheen het laatste, door de toenmalige redactie gemaakte nummer. T’Hooft verwacht in mei een volgend nummer uit te brengen. Over de redactie en inhoud wordt nog nagedacht maar het is vrijwel zeker dat het blad niet meer voor een breed publiek zal worden gemaakt, maar meer de verdieping zal zoeken. In boeddhistische kringen is het geen geheim dat T’Hooft van BM een nicheblad wil maken.

Nummer 79 van BoeddhaMagazine

Nummer 79 van BoeddhaMagazine oude stijl. Het blad gaat meer de verdieping zoeken.

‘We gaan een andere koers varen’, zegt de nieuwe uitgever. T’Hooft hoopt binnenkort met een aantal mensen te gaan brainstormen over vorm en inhoud van BoeddhaMagazine. Over een mogelijke koppeling met de stichting Vrienden van het Boeddhisme- donateurschap gekoppeld aan een abonnement op BoeddhaMagazine, wordt nog nagedacht. In principe is die koppeling beëindigd maar Gerolf zegt te hopen dat op een of andere wijze de band behouden zal blijven, ook gelet op het verleden. BoeddhaMagazine is voortgekomen uit het Kwartaalblad Boeddhisme, een uitgave van de VvB.

rob lindeman 'stekker eruit'

Rob Lindeman- harmonie. Hij blijft als commissaris bij Asoka betrokken.

Rob Lindeman, die jarenlang veel geld heeft gestoken in het noodlijdende Asoka en BoeddhaMagazine, wil inhoudelijk niet reageren op zijn vertrek als bestuurder. Hij zegt dat de voorgenomen overdracht in een goede sfeer en harmonie heeft plaats gevonden. T’Hooft bevestigt dat. ‘Niemand heeft het initiatief genomen, het gebeurde gewoon een paar weken geleden. Ik had het niet verwacht maar ben er wel blij mee. Ik ga proberen de qua personeel en vorm afgeslankte uitgeverij in oude luister te laten herrijzen, rekening houdend met een gewijzigde markt. Waarin volgens mij nog steeds plaats is voor goede boeddhistische boeken. Dat heeft tijd nodig en het zal wel enige tijd rustig blijven met de activiteiten van Asoka. Ik ga de zaak opschonen en zorgen voor een solide basis.’

T’Hooft gaat als uitgever drie dagen per week aan de slag binnen Asoka, Pieter Kers houdt zich bezig met algemeen management. De rest van zijn tijd besteedt Gerolf aan zijn Bodhi-uitgeverij en andere activiteiten, zoals de Vlaamse Stiltebeweging. Asoka gaat het monumentale pand aan de Rotterdamse Mathenesserlaan verlaten en  verkast naar de omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel. Directeur Nina Nannini heeft de uitgeverij verlaten.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

6 reacties op Uitgeverij Asoka weer in handen oprichter Gerolf T’Hooft

  1. t.theuns schreef:

    Gefeliciteerd, hopelijk blijft het mooie blad bestaan. Tip:hou uw abonnees op de hoogte over bijvoorbeeld niet gehaalde, wel beloofde verschijningsdata

  2. Tarini schreef:

    Eindelijk ook eens goed nieuws. Veel succes en voor ons, veel goede boeken.

  3. sobhanandi schreef:

    Goed nieuws, misschien neem ik dan weer een abonnement als het blad blijft bestaan en de inhoud wat meer kwaliteit/diepte krijgt en minder commercieel boeddhisme.