Afgelopen maart kwam midden in de lock-down Maurice Knegtels nieuwste boek ‘Het afdalen van de berg’ bij uitgeverij Juwelenschip uit.

‘De berg bestijgen’ is in boeddhistische termen het pad betreden naar verlichting en beginnen met oefenen. Het bestijgen van de berg kost tijd, moeite, discipline en vaak ook geld.  ‘Op de top van de berg’ kijk je uit over de wereld en weet je dat het goed is. Dat alles hier is gegeven en niet is onderscheiden van jouw aanwezigheid op dit moment. Over het afdalen van de berg gaat dit boek, het stap voor stap belichamen, manifesteren en uitdrukken van het grenzeloze Licht en de onbeperkte vrijheid die het leven is, te midden van ‘de weerstand’ van het dagelijkse bestaan.

Roshi, of ‘oude leraar’ is de titel die Maurice Knegtel in 2018 kreeg als definitieve zegel van bekrachtiging (Inka) van zijn leraar Genpo Roshi. Maurice schreef onder andere De vrijheid om te verliezen, Voorbij willen en weten (2e druk), Ontwaakte aanwezigheid en Het laatste woord van zen.

Prijs: €24,-
Uitvoering: 225 pagina’s, 14,8 x 21 cm
Druk: 1
ISBN: 9789076681504
Bindwijze: Paperback
Uitgeverij Juwelenschip.

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Geluk, Zen
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk