Op 1 juli komt het nieuwe boek van Ton Lathouwers uit: “Je kunt er niet uit vallen”. Het is de rode draad door alle zentoespraken heen geweven. Het boek is een compilatie van de teisho’s, die Ton Lathouwers tijdens de sesshins gaf in de afgelopen vijftien jaar. Het boek is in vier delen opgedeeld, waarin steeds een soetra centraal wordt gesteld.

Deze zentoespraken bevatten de geconcentreerde neerslag van een levenslange omgang met de weg van zen, met ontmoetingen, met de wijsheidsteksten uit Oost en West. Zij zijn ten diepste religieus in hun zoektocht naar de ware aard van de mens en van wat hij mag hopen.

Ton Lathouwers laat als onconventionele zenleraar zien hoezeer de inzichten van zen in vele religieuze tradities aanwijsbaar zijn, ook bij denkers als Sjestov, Nietzsche, Kierkegaard en zelfs Sovjetauteurs die geen religieuze taal meer hadden.

Deze toespraken gaan in essentie over vertrouwen, over het oervertrouwen dat zelfs over de dood heen gaat. Al vergaat het universum, je oorspronkelijke gelaat vergaat nooit. Je kunt er niet uit vallen. Dat is beginpunt voor de boeddhistische gelofte die het levensmotto van de auteur werd: hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze alle te bevrijden.

ISBN: 9789056703998
uitvoering: paperback
aantal pagina’s: 320
druk: 1
verschijningsdatum: 26 jun 2020
prijs: € 24,95
Uitgeverij Asoka.

Categorieën: Boekbespreking, Boeddhisme, Geluk, Zen
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk