Nu we met zijn allen terug geleidelijk aan weer uit ons huis komen, zijn ze onvermijdelijk: de dagelijkse files op weg naar je werk, onoplettende chauffeurs die je de pas afsnijden, eindeloos wachten op een trein die maar niet komt… Vaak is je werkdag nog niet begonnen of je zit al middenin een stresspiek. Helaas helpt die stress je geen meter vooruit. Integendeel zelfs, je wordt er ongelukkiger van, en je maakt vaak ook anderen ongelukkig.

Misschien heb je het ook al opgemerkt: het is alsof mensen die in een auto stappen plotseling een andere persoon worden. Vijandiger, prikkelbaarder, bozer, drukker, gestrester… Ook mensen die in andere omstandigheden heel evenwichtig zijn.

– David Dewulf

Voor veel mensen is het een nog een grotere stressplek dan de werkplek: het verkeer! De dagelijkse files, eindeloos wachten op een trein die maar niet komt en heel wat mensen die niet rijden zoals je het zou willen. Je vraagt je misschien soms af hoe die hun rijbewijs hebben gehaald. En dan ook nog eens al die wegwerkzaamheden… Genoeg redenen om je te ergeren.

Of kan het toch zen en met wat humor? Dat is de uitnodiging van dit boek. Zo wordt de weg voor iedereen een leukere plek.

Mindfulness-, compassie- en geweldloze communicatietrainer David Dewulf legt in dit volgens de uitgever toegankelijke boekje uit waarom ons oerbrein het in de auto meestal van ons rationele denken overneemt, en reikt onmiddellijk toepasbare technieken aan om rustig te worden én te blijven. ‘Zo houd ook jij – zelfs in de ochtendspits – het hoofd koel.’

Mindful onderweg. Minder stress & meer empathie in het verkeer. ISBN 9789401460828 | gebonden | € 15,99 | 128 blz.

Categorieën: Boekbespreking, Mindfulness, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk