En dan is er ineens (weer) een baby en alles is anders. Het krijgen van een baby is meestal overweldigend. Niet alleen is het zorgen voor de baby en het dragen van de verantwoordelijkheid intens, ook alles wat vertrouwd was in je leven verandert ineens: hoe je in je werk staat, je relatie, etc. Het gevoel geleefd te worden en soms te moeten overleven, ligt op de loer.

Mindful met je baby leert je volgens de uitgever in acht weken hiermee om te gaan en bewust te genieten van de fijne momenten samen met je baby. Maar het leert je ook goed voor jezelf te zorgen, keuzes te maken die goed voelen en anders om te gaan met de stressvolle momenten, met als resultaat dat er een nieuwe balans komt. Lezers van het boek hebben toegang tot online bestanden.

Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige: ‘De training Mindful met je baby is bedoeld voor ouders met een baby of dreumes tussen de nul en achttien maanden, maar je geleerde vaardigheden kun je zeker ook toepassen bij je oudere kinderen. Voor het gemak spreek ik in dit boek over baby, en over hij en hem, maar natuurlijk bedoel ik ook meisjesbaby’s. Om praktische en onderzoekstechnische redenen hebben wij er binnen UvA minds voor gekozen om de training alleen aan moeders aan te bieden maar de training is natuurlijk ook geschikt voor vaders. De uitleg over ouders en kindjes is echter grotendeels gebaseerd op onderzoek naar moeders en baby’s, omdat er minder onderzoek naar (de interactie tussen) vaders en baby’s gedaan wordt.’

Mindful met je baby, ontwikkeld door dr. Eva Potharst, werd als een groepstraining wetenschappelijk onderzocht door UvA minds en de Universiteit van Amsterdam. Steeds vaker werd de vraag gesteld of deze training ook beschikbaar gemaakt kon worden voor alle moeders. Vandaar dat dit boek er nu is, zodat je de training ook in je eigen tijd, op je eigen tempo, in je eigen huis, kunt doen. Eva Potharst werkt als kinder- en jeugdpsycholoog, gezondheidszorg-psycholoog, Infant Mental Health Specialist en Mindful Ouderschap-trainer bij UvA minds.

Mindful met je baby
Eva Potharst
EAN 9789401451086| 256 pagina’s
Prijs € 19,99 | Uitgeverij LannooCampus

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Boeken – Mindful met je baby

  1. Daishin schreef:

    Mindful met de hond. Mindful met de kat. Mindful met de planten water geven. Mindful naar je facebook kijken. Mindful met het boeddhistisch dagblad lezen.
    Er lijkt geen einde aan te komen.

  2. trudy schreef:

    McMindfulness, Mindfulness Hype. Én de donkere zijden van mindfulness. Jubelen over mindfulness is mooi, maar de de donkere zijden van mindfulness en meditatie wetenschappelijk nog vele malen beter en vollediger onderzoeken is vermoedelijk noodzakelijker. Alles wat je aandacht geeft dat groeit. Alles wat je liefde geeft dat bloeit.

Menu