Hoewel we er uiteindelijk allemaal mee te maken krijgen, zijn de dood en doodgaan onderwerpen die men veelal uit de weg gaat. De lezer zal een groot aantal situaties uit dit boek Met het einde in gedachten herkennen, omdat de dood ondanks ons wegkijken onvermijdelijk is, en veel mensen soortgelijke ervaringen zullen hebben. Maar het is volgens de uitgever hoog tijd om te praten over de dood en met dit boek wordt dat gesprek op gang gebracht.

Kathryn Mannix is al dertig jaar werkzaam in de palliatieve zorg. In dit boek deelt ze prachtige verhalen uit een leven van zorg voor mensen in hun laatste levensfase. Aan de hand van inzichten over het leven, de dood, en alles daartussen, bespreekt Met het einde in gedachten de mogelijkheid om de dood humaan tegemoet te treden, verstandig en voorbereid, en toont het de onverwachte schoonheid, waardigheid en volkomen menselijkheid van een leven dat ten einde is.

‘Zachtzinnig, teder en meegaand; ik zou haar graag als mijn hulpvaardige, wijze dokter hebben als ik op sterven lig.’

– The Observer

Kathryn Mannix werd palliatief arts in 1982 en richtte in 1993 een kliniek op die zich richt op cognitieve gedragstherapie voor patiënten in de palliatieve zorg. Tijdens haar dertig jaar aan ervaring in de huizen van patiënten, hospices en in drukke leerziekenhuizen, heeft ze mensen met levensbeperkende ziekten geleerd om het beste te maken van de tijd die ze nog hebben. In dit boek brengt ze haar ervaringen samen en deelt ze de prachtige, intieme, verdrietige, moeilijke en ontroerende momenten uit haar dagelijks leven.

AUTEUR: KATHRYN MANNIX
AANTAL PAGINA’S: 352
UITVOERING: PAPERBACK MET FLAPPEN
ISBN: 9789000353644
PRIJS: € 19,99
ISBN E-BOOK: 9789000353651
PRIJS E-BOOK: € 11,99
Uitgeverij Unieboek/Spectrum.

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk