Vandaag een simpel recept van de website http://www.onegreenplanet.org/ die in hun nieuwsbrief (“green monster mail”) en op de website een vreemde mix brengen van nieuws over dierenleed, milieu, schattige dieren (filmpjes) en veganistische recepten. Favoriete onderwerpen zijn van de slacht geredde boerderijdieren en gehandicapte huisdieren, als ook gehandicapte boerderijdieren en van verwaarlozing geredde huisdieren. En heel veel puur plantaardige recepten, waaronder veganistische versies van klassiekers. Een met zorg gemaakte website, met mooie foto’s en goede informatie, minpuntjes zijn de vele echt Amerikaanse ingrediënten in de recepten, en het feit dat ze vrij agressief reclame maken voor hun nieuwsbrief, elke keer als je een recept aanklikt.

Het volgende gerecht is met relatief eenvoudig verkrijgbare ingrediënten te maken, zelfs onze enige supermarkt heeft tegenwoordig zoete aardappelen in het schap.

Hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

Beter Kikkererwten Marokkaans• 1-2 eetlepels (olijf)olie • 1 theelepel gemalen koriander • 1 theelepel gemalen komijn • ½ theelepel paprikapoeder • ½ theelepel gemalen kaneel • ¾ theelepel gemalen gember • ½ theelepel zout • 4 zoete aardappelen, of ½ pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden (schillen hoeft alleen als de schil lelijk is) • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (of een portie zelfgekookte) • sap van 1 citroen Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal of bakplaat in met de olie. Meng alle kruiden met het zout in een kom. Meng de blokjes zoete aardappel met de helft van het kruidenmengsel. Doe de blokjes zoete aardappel in de schaal of op de bakplaat, en leg ze zo dat elk stukje de bodem raakt. Schuif de zoete aardappel in de oven en bak 10-15 minuten.

Beter MarokkaansMeng intussen de kikkererwten (uitgelekt, afgespoeld) met de resterende kruiden. Neem de zoete aardappel uit de oven en doe de kikkererwten erbovenop. Bak de zoete aardappel en kikkererwten gedurende nog 10 tot 15 minuten, tot de zoete aardappelen net gaar zijn, of iets langer als je van een korstje houdt. De kikkererwten worden goudkleurig en licht krokant. Na 10 minuten eventueel de kikkererwten nog even omschudden. Voor het opdienen besprenkelen met citroensap. Serveren met gekookte groente en/of rauwkost. In blokjes gesneden pompoen kan gebruikt worden samen met, of in plaats van, de zoete aardappel – maar houd dan rekening met een iets langere baktijd. Bak de pompoen dan eerst 10-15 minuten voor, voeg als de pompoen bijna gaar is pas de kikkererwten toe.

Categorieën: B'eter, Dierenwelzijn, Voedsel, Gezondheid
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk