Kermit de kikker zei het al: it’s not easy being green. Denk je verantwoord bezig te zijn door lokaal, van het seizoen, en veelal plantaardig te eten, zitten er kwalijke ingrediënten als palmolie in je producten.
Boeddhistisch leven
Refreshing Earth of the Heart – Appeltaart zonder E-nummers
Toen we van vakantie terugkwamen lag de tuin bezaaid met appels, in allerlei stadia van beursheid en rotting. Toch was menig appeltje nog wel bruikbaar.
Mieke- Het zoete leven
De dag beginnen met fruitsap is een moderne gewoonte, echter fruitsap drinken in de ochtend zal je echter enorm loom maken, in plaats van fris. Het is veel beter om de dag te beginnen met iets hartigs, bijvoorbeeld een opwekkende misosoep.
Mieke- salade sushi
Eenmaal thuis experimenteerde ik graag met allerlei vormen van sushi, vooral vegetarisch en met veel groenten. Hieronder een van deze gelukt experimenten…salade sushi.
Monnik Giel in Ehipassiko Antwerpen
Anderhalf jaar geleden vertrok de Vlaamse puber Giel (17) naar het Jonang boeddhistisch klooster in Shimla, India. Zijn besluit gaf met name in de Vlaamse pers aanleiding tot enige reuring.
Leidt Vipassanameditatie tot geluk?
Worden we van vipassameditatie gelukkiger? Paul Boersma vindt dat een rechtmatige vraag.
Mieke: ‘Het prachtige boekweit en zijn burgers’
Boekweit bevat een hoge concentratie van Rutine dat helpt te voorkomen dat galstenen zich ontwikkelen. Verder is boekweit goed om de cholesterol in balans te houden en een hoge bloeddruk te voorkomen. Rutine werkt ontstekingsremmend bij artritis.
Wim en Nele Schrever op de fiets voor Cycling against Poverty
Het is de bedoeling om met het fietsen geld in te zamelen voor het project, de feitelijke inzameling begint op het komende Koleurenfeest in Geraardsbergen op zondag 6 september.
De kruidkoek van oma Lubje
Een ‘oma Lubje’ is een kruidkoek die al vier generaties wordt gebakken.
‘Het is wel even wennen, Boeddha woont in de Ardennen’
Boeddha woont in de Ardennen, in het kasteel van het Tibetaans instituut Yeunten Ling in Huy. Kijk mee door de ogen van Emmaho.
Het is zomer. Tijd voor lichtere kookstijlen.
Héérlijk warm is het, dit is het seizoen van intens genieten van wat de natuur ons biedt: er zijn vele verse groenten, fris en knapperig, bloemen en fruit.
Mieke Vervecken en de macrobiotische keuken
Mieke studeerde macrobiotisch koken in Londen, Antwerpen en Boston en verfijnde haar kookkunst door studie in Japan en de USA.