Taartje van gemengde paddenstoelen met wortel-kerriesaus.
Ingrediënten:
Voor het taartje.
- 400 g gemengde paddenstoelen
- 3 sjalotjes, fijngesnipperd
- 200 gr aardappelen, geraspt
- 8 plakjes filodeeg
- Olijfolie
- 2 eiwitten
- Zout
- Peper
Voor de saus.
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 appel, geraspt
- 1 tl kerriepoeder
- 25 gr boter
- 5 dl wortelsap
Bereidingswijze.
Voor het taartje.
Aardappels raspen en mengen met de sjalotjes. Paddenstoelen schoonborstelen en in stukjes snijden. In wat olijfolie de sjalotjes fruiten, paddenstoelen toevoegen en op hoog vuur snel bakken. Als laatste de geraspte aardappels toevoegen en bakken tot alles gaar is. Op smaak brengen met zout en peper.
Filodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden. Twee laagjes op elkaar leggen en de bovenste insmeren met eiwit. Hierop het paddenstoelen-aardappelmengsel leggen. Inpakken als een buidel en dichtmaken met behulp van een cocktailprikker. Het taartje afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden C. in ca. 15 minuten.
Voor de saus.
De boter verhitten en de fijngesnipperde sjalot hierin fruiten. Kerriepoeder toevoegen en het geheel op laag vuur enkele minuten laten garen. De geraspte appel en het wortelsap toevoegen, aan de kook brengen en tot de gewenste dikte laten inkoken. Het mengsel zeven door een fijne zeef. Op smaak brengen met zout en peper.
Het taartje op een warm bordje leggen en de saus er omheen scheppen.