Meditatie is geen zoektocht naar iets
Het is een reis om te ontdekken wat hier is

Ruth Denison

The Silent Dance of Life is de eerste langspeelfilm over de dhammaleraar Ruth Denison (1922-2015) en haar meditatiecentrum, “Dhamma Dena” in de Mojave-woestijn in Californië. In Birma kreeg ze toestemming van haar leraar U Ba Khin om de dhamma te onderrichten, samen met o.a. de bekende meditatieleraar Goenka. Ruth werd zo één van de pioniers die het theravadaboeddhisme naar het Westen bracht.

Gedurende meer dan veertig jaar onderrichtte Ruth over de hele wereld vipassanameditatie. Ze deed dat op haar unieke, eclectische, vaak excentrieke en altijd onconventionele manier. Ruth (geboren in Duitsland) was vooral bekend om haar werk rond trauma. Duizenden mensen, vaak zwaar getekend door het leven, werden door haar geholpen. Met haar mededogen, wijsheid en helderheid van geest hielp ze veel mensen om hun hart en geest te genezen en hun leven een nieuwe wending te geven.

Ruth Denison

Dit intieme portret gaat over een buitengewone vrouw, de genezing van innerlijke demonen en de woestijn in al zijn verschrikkelijke schoonheid. The Silent Dance of Life is niet alleen een documentaire over een boeddhistische leraar. De film zelf is een meditatie, die ons in staat stelt om de stilte en het trage tempo van de Mojave-woestijn te ervaren, om de verbondenheid met al het leven te voelen en om deel te worden van deze “stille dans”.

Annelies Wouters zal de film inleiden. Zij vond de liefde van haar leven toen ze in Californië Ruth Denison en haar sangha leerde kennen. Tot Ruth in 2015 stierf bracht Annelies tijdens de winter regelmatig een maand door in de woestijn bij Dhamma Dena.

Op vrijdag 17 augustus 2018 vertoont Ehipassiko de film The silent Dance of Life. Deze avond duurt uitzonderlijk tot 22.00 uur. Met o.a. Ruth Denison, Jack Kornfield & the Sangha in Dhamma Dena. Regisseur Aleksandra Kumorek gaf Ehipassiko toelating voor het vertonen van deze film. Engels en Duits gesproken, Engelstalige onderschriften.
Praktisch: Vrijdag 17 augustus 2018 van 20.00 tot 22.00 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Mindfulness, Theravada
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu