De Tibetaanse regering in ballingschap heeft met het sturen van een gelukwens aan de nieuwe president van de VS Donald Trump tevens de hoop uitgesproken dat de nieuwe Amerikaanse leider wat betreft het onderhouden van het contact met de Tibetaanse-regering-in-ballingschap en de Dalai Lama in de voetsporen zal treden van eerdere presidenten.

Dhardon Sharling, secretaris van de afdeling informatie en internationale betrekkingen van de Tibetaanse regering in ballingschap, noemde de VS een van de sterkste bondgenoten voor de Tibetaanse zaak en al gedurende een halve eeuw een ‘zeer dierbare vriend van de Dalai Lama’. De secretaris zei te hopen dat Trump die lijn volgen zal.

Foto Pixabay

De Tibetaanse regering hoopt dat Trump de Dalai Lama snel zal ontvangen. In juni vorig jaar had president Barack Obama in het Witte Huis een privé ontmoeting met de Dalai Lama, die tot een voorspelbare woede leidde van de Chinese regering die de Tibetaanse spirituele leider beschuldigen van de oprichting van een autonoom Tibet.

China heeft nu ook haar ongenoegen kenbaar gemaakt over de aanwezigheid van een Taiwanese delegatie bij de inhuldiging van Donald Trump. China doet een dringend beroep op de VS elk officieel contact met Taiwan te mijden. Al eerder sprak Trump telefonisch met de president van Taiwan over zijn verkiezing.

Taiwan wordt door de communistische Volksrepubliek China niet erkend als onafhankelijk land en de communistische regering noemt Taiwan een afvallige provincie van de Volksrepubliek China. Taiwan wordt door de meerderheid van de internationale gemeenschap officieel niet erkend, maar het merendeel van de staten in de wereld onderhoudt wel aparte economische en culturele relaties met Taiwan, veelal via zogenaamde gezantschappen.

Bron BNN.

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk