Op 10 maart dit jaar wordt in Brussel met een solidariteitsmars de Tibetaanse nationale volksopstand tegen de Chinese bezetter van Tibet herdacht. Het is dan precies 60 jaar geleden dat de opstand plaatsvond, sympathisanten van over de hele wereld komen naar verwachting in Brussel massaal samen.

International Campaign for Tibet (ICT), een van de organisatoren van de protestmars, nodigt iedereen uit om deze historische dag bij te wonen en solidair te zijn met de geweldloze vrijheidsstrijd van het Tibetaanse volk.

Sinds 1959 is het Chinese beleid erop gericht de Tibetaanse cultuur te vernietigen, Tibet hermetisch af te sluiten en volgens ICT iedere Tibetaan die in opstand komt, gevangen te zetten, te martelen en vaak spoorloos te laten verdwijnen. Ondanks deze wrede repressie laten de Tibetanen zich niet verleiden tot geweld, maar kiezen ze ervoor om zich vreedzaam te verzetten tegen de Chinese bezetters, stelt de organisatie.

Dit zijn volgens ITC de mogelijkheden om solidariteit te tonen met het Tibetaanse volk:

Sluit je aan bij de Europese Tibet solidariteitsmars in Brussel.

Loop met duizenden Tibetanen en sympathisanten door het hart van Europa en roep onze leiders op China niet als een normale handelspartner te beschouwen totdat het onmiddellijk stopt met het schenden van mensenrechten in Tibet. Op de site van ICT https://savetibet.nl/ kun je je aanmelden voor speciaal busvervoer.

Hang op 10 maart de Tibetaanse vlag uit. Laat net als talloze andere Nederlanders op 10 maart de Tibetaanse vlag wapperen uit solidariteit met de vrijheidsstrijd van het Tibetaanse volk.

International Campaign for Tibet is een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van de mensenrechten en democratische vrijheden van het Tibetaanse volk. Wereldwijd is ICT de grootste Tibet-organisatie, met kantoren in Washington DC, Amsterdam, Berlijn en Brussel. De gezamenlijke achterban bestaat uit ruim 100.000 actieve donateurs, waarvan 50.000 in Nederland. Richard Gere is de voorzitter van het internationale bestuur.

Bron ITC.

 

 

Categorieën: Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk