Deze week bestelde ik een muislamp en liet die bezorgen bij een PostNL afhaalpunt in een winkel van Gamma hier 1407 meter vandaan.  Dat is handig omdat ik dan niet thuis hoef te blijven voor de postbode. Vandaag haalde ik de lamp op om ‘m een mooi plekje te geven op de tempelbank in de Kloosterbunker. De Boeddha had elk schepsel lief, ook muizen al leven die in een andere onderverdeelde wereld dan de mens volgens het boeddhisme.

Ik stapte welgemoed de Gamma binnen. Binnen de omheining van het afhaalpunt stonden twee mannen, arbeiders van de Gamma. Voor de balie stonden een man en een vrouw die los van mekaar waren binnen gekomen en ook niets met elkaar te maken hadden. Er gebeurde helemaal niets, we wachtten. Af en toe keek een van de arbeiders de zaak in, richting nergens, naar ons, de afhalers werd niet gekeken. De situatie was erg mooi verstild. Er werd zelfs fysiek niet bewogen en niemand zei wat. Tot ik na vijf minuten de stilte doorbrak- ik had jammer genoeg nog meer te doen, en zei: ‘Ik kom een pakje ophalen, kunt u mij helpen?’ ‘Dat mogen we niet,’ sprak de man die ik aansprak. Hij tuurde verder, het wachtten zette zich voort. Na weer ongeveer 5 minuten kwam een arbeidster met een rol tape en gaf die aan de twee mannen. Daarop werden wij door haar geholpen. Het was zo mooi, net Pompeï, of een wassen beelden kabinet. Verstilling in een bouwmarkt. Het kan.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Het jaar 2019 – dag 94 – poststilte PS

  1. Gea schreef:

    Joop, wat is een muislamp??

Menu