International Campaign for Tibet (ICT) is buitengewoon verheugd dat de Dalai Lama tijdens zijn bezoek aan Nederland om aandacht te besteden aan het 30-jarige bestaan van ICT dit jaar. Al 30 jaar zet ICT zich in voor het Tibetaanse volk. In de afgelopen jaren heft de organisatie samen met een 100.000 man sterke achterban wereldwijd veel bereikt met kantoren in Washington, Amsterdam, Berlijn en Brussel.

Opgericht in 1988 in directe reactie op de door China bloedig onderdrukte volksopstand in Lhasa het jaar daarvoor, steunt ICT het Tibetaanse volk en de visie van de Dalai Lama voor een vreedzame oplossing in Tibet. De missie is nog even actueel als 30 jaar geleden, namelijk het bevorderen van mensenrechten en democratische vrijheid in Tibet, alsmede het mobiliseren van steun van de internationale gemeenschap voor het Tibetaanse volk.

Belangrijk onderdeel in het werk van ICT is te zorgen dat Tibetanen in Tibet hun eeuwenoude traditionele religie en cultuur van vrede en mededogen kunnen uitoefenen zonder vrees voor bestraffing of vervolging onder de Chinese bezetting. Ondanks de immense druk en propaganda van China, is ICT succesvol in het op de agenda houden van Tibet bij Westerse regeringen en geeft het door zijn publieke campagnes het Tibetaanse volk een stem.

Zondagochtend 16 september sprak voorafgaand aan de publieke lezing Richard Gere, acteur en voorzitter van International Campaign for Tibet met de Dalai Lama. Hierin wisselden zij van gedachten over de Dalai Lama’s persoonlijke ervaringen, zijn visie en toewijding aan Tibet en het Tibetaanse volk, alsook de universele verantwoordelijkheden die hij deelt met de rest van de mensheid. Tsering Jampa, directeur van ICT Europe , blikte kort terug op ICT’s mijlpalen en successen voor Tibet over de afgelopen 30 jaar.

Een kernwaarde van de Dalai Lama is de diepe innerlijke overtuiging dat mensenrechten voor iedereen moeten gelden. Samen met iedereen die het Tibetaanse volk een warm hart toedraagt, wil ICT deze kernwaarde een realiteit te maken in Tibet en zich blijven inzetten voor het Tibetaanse volk, nu en ook in de toekomst.

Omslagfoto Jeppe Schilder.

 

Categorieën: Mensenrechten, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk