Het heeft de koning behaagd…Honderden keren was deze tekst vandaag te horen in gemeentehuizen en andere plaatsen in de Nederlanden waar al of niet verraste burgers een koninklijke onderscheiding kregen uitgereikt. Een lintje, zeggen ze hier. Als BD hadden we graag een lijstje willen publiceren van boeddhisten die vandaag zo’n lintje hadden gekregen. Maar we kennen ze niet. En we kennen ook niet de boeddhisten die door de Koning afgewezen zijn, omdat ze niet aan de gestelde normen voldoen.

Daarom juichen wij, van het BD, met een driewerf hoera, voor alle boeddhisten die zich waar ook te wereld belangeloos inzetten voor hun medemens. Hoera, hoera, hoera. Wij kennen ze de  bodhisattva onderscheiding toe. In de kleuren van de regenboog. Met als tekst op de oorkonde: metta.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk