Een aantal weken beheerste de in de grot bij Chiang Rai opgesloten 12 jonge voetballers en hun coach het nieuws. Grotten zijn in Thailand gewijde plaatsen waar vaak demonen, reuzen of geesten huizen. De grot waar de jongens zaten opgesloten heet voluit Tham Luang Naam Khun Nang Non, hetgeen zoveel betekent als de geëerde grot van de liggende prinses. Van Tino Kuis, die lang in Thailand heeft gewoond, verscheen vorige week een mooi verhaal over Thaise grotten en de legendes die daarover de ronde doen. De bergen bij Chiang Rai zijn volgens die legendes gevormd door het lichaam van de prinsen en de grot is… nou ja, lees het hele verhaal maar zelf op Trefpunt Azië. Het is zeer de moeite waard.

Ook leuk om te weten dat we in Chiang Dao de bovenburen van een demonische reus zijn geweest. Als we dat geweten hadden hadden we er vast minder goed geslapen.

Mieke Kupers en haar echtgenoot François la Poutré wonen sinds januari 2017 in Thailand. Ze schrijven over zaken die hun aan het hart gaan en of op hun pad komen. Het paar woont in een klein, zelf van bamboe, klei, leem en zand gebouwd huisje in Noord Thailand.

 

Categorieën: Achtergronden
Tags: , , , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu