Hier in Thailand wordt met grote belangstelling het nieuws over het Nederlandse weer gevolgd. De bevolking leeft erg mee met de Nederlanders. De autoriteiten zijn vooral heel erg geïnteresseerd in het Nationaal Hitteplan en houden nauwgezet in de gaten of dat effectief is. Volgens de Nederlandse definitie zitten we hier al het hele jaar in een hittegolf. Je ziet niettemin mensen in dikke kleding met lange mouwen, met handschoenen aan en met mutsen op lopen, en gewoon aan het werk zijn in de middag.

Sommigen hebben geen idee dat het in de schaduw koeler is en dat je met een ventilator of airco de warmte enigszins uit je huis kunt houden. Door het ontbreken van een hitteplan wordt mensen ook niet verteld dat ze bij warm weer meer moeten drinken. De Thai hopen daarom wat op te kunnen steken van de grote Nederlandse expertise met omgang met warm weer.

Mieke Kupers en haar echtgenoot François la Poutré wonen sinds januari 2017 in Thailand. Ze schrijven over zaken die hun aan het hart gaan en of op hun pad komen. Het paar woont in een klein, zelf van bamboe, klei, leem en zand gebouwd huisje in Noord Thailand.

 

Categorieën: Natuur, Milieu, Columns
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk