Per 25 mei 2018 geldt in de hele Europese Unie (EU) de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Ook voor het Boeddhistisch Dagblad. De uitgever heeft de afgelopen weken getracht in een privacy reglement de rechten van gebruikers en lezers vast te leggen. Daardoor genieten ze nu meer bescherming en zijn op de hoogte van welke gegevens er door het BD worden vastgelegd.

De webmeester is de laatste week druk bezig geweest met het installeren van plug ins en andere  voorzieningen om ook in technisch opzicht aan de nieuwe EU-norm te voldoen. Aan gebruikers en lezers wordt onder meer toestemming gevraagd of het BD cookies mag plaatsen om het gebruik en de leesbaarheid van de krant te bevorderen.

Wij zijn trots op het Boeddhistisch Dagblad dat al in de zevende jaargang verschijnt en waarvan de kolommen worden gevuld met bijdragen, nieuwsberichten en beeldmateriaal  van in totaal 89 vaste medewerkers en lezers die het BD een warm hart toedragen. En niet op de laatste plaats op onze donateurs die het met hun bijdragen mogelijk maken dat de krant in technisch opzicht wordt vormgegeven en verspreid. Zonder donateurs geen krant.

De redactionele vervaardiging van het BD vindt plaats op basis van dana. Niemand van de journalistieke medewerkers ontvangt een vergoeding of salaris.

Wie nu en ook later terugblikt in de archieven van het Boeddhistisch Dagblad ziet de ontwikkeling van het boeddhisme in de Lage Landen in de laatste jaren- ingebed in maatschappelijke en sociale omstandigheden. Boeddhisme is overal, ook al staan er niet overal tempels of zijn er sangha’s. Boeddhisme is de natuur van het leven en een inspiratie om het goede te doen. Dat laat het BD zien. Elke dag weer, zeven dagen in de week.

Moge iedereen gelukkig zijn, vooral jij.

De uitgever, Joop Hoek

Categorieën: Achtergronden, Media
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk