Doe het goede
Vermijd het kwade
Zuiver de geest
Dat is de leer van alle Boeddha’s

De Boeddha

De tijden zijn turbulent. Ons leven is druk. De wereld draait dol. Hoe houden we ons staande in deze ‘ratrace’? Hoe maken we ons leven zinvol? En welke plek heeft moraliteit?

Je leven is je praktijk, zegt Ayya (eerwaarde non) Visuddhi.We kunnen zinvol leven middenin een hectische moderne maatschappij. Maar dat vergt discipline.Dat betekent eveneens dat we iedere dag leven alsof het onze laatste dag is.

Op vrijdag 1 juni is Ayya Visuddhi te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen. Haar Engelstalige dhammatalk wordt samenvattend vertaald naar het Nederlands door Paul Van hooydonck.

Zij gaat in deze dhammatalk dieper in op de Sigalovada Sutta (de toespraak voor Sigala), waarin de Boeddha concrete richtlijnen geeft voor het leiden van een zinvol, moreel, opmerkzaam en gelukkig leven (DN 31)

Als boeddhistische bedelnon is Visuddhi afhankelijk van dana (vrijwillige bijdragen) voor haar bestaan. Niet altijd vanzelfsprekend in het Westen waar deze traditie vrijwel onbekend is. Aanwezigen krijgen de gelegenheid de spirituele praktijk van dana (vrijgevigheid) te beoefenen. Deze bijdragen dekken voeding, onderdak, reiskosten en medische uitgaven van Ayya Visuddhi.

Ayya Visuddhi is een volledig gewijde non in de Theravada-school (oude school) van het boeddhisme. Ze is de enige boeddhistische non in haar geboorteland, Tsjechië. Eerwaarde Visuddhi studeerde en mediteerde vele jaren in boeddhistische kloosters in Sri Lanka en Taiwan. Ze bouwt momenteel een nonnenklooster in Prostejov, Tsjechië. Het klooster heet Karuna Sevana (Haven van Mededogen).

Ze is een gerespecteerd dhamma- en meditatieleraar in Sri Lanka, het land waar ze haar opleiding genoot en waar ze regelmatig naar terugkeert. Haar studenten komen echter uit de hele wereld: Tsjechië, Sri Lanka, Slovakije, Duitsland, België, Oostenrijk, Engeland, Zwitserland, Polen, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en Puerto Rico.

In Tsjechië richtte ze eveneens een dhammaschool op voor kinderen van alle leeftijden.

Praktisch: Vrijdag 1 juni 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Achtergronden, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu