Soep van eekhoorntjesbrood met peterseliecroutons
Ingrediënten
Voor de soep
- 250 gram vers eekhoorntjesbrood in stukjes
- 2 middelgrote uien fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 1 l paddenstoelenbouillon, kokend heet
- 125 gr aardappelen, in blokjes
- 50 gr boter
- 1 takje tijm
- 1 el citroensap
- Zout
- Versgemalen peper
Voor de croutons
- 3 sneetjes oud witbrood
- 50 gr boter
- 3 el fijngesneden peterselie
Bereidingswijze.
Voor de soep
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uien lichtbruin. Doe knoflook, eekhoorntjesbrood en wijn erbij en roer de bouillon, blokjes aardappel en tijm erdoor. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep grof zodat de stukjes paddenstoel intact blijven. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Voor de croutons
Snij het brood voor de croutons in lange reepjes. Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood al omscheppend goudbruin. Voeg de peterselie toe en meng deze door de croutons. Serveer de soep in warme kommen en strooi de croutons erin.
Sjoerd zegt
Lijkt me erg lekker, staat op mijn lijstje.