Met de 27ste conferentie van de World Fellowship of Buddhists (WFB) en een indrukwekkende vertoning van Chinese boeddhistische cultuur en gastvrijheid, wil China deze maand een visitekaartje afgeven en zijn rol aangeven als komend leider van de boeddhistische wereld. Meer dan 600 internationale afgevaardigden namen aan de conferentie deel.
Het thema van de conferentie ‘Buddhism and Public-Benefit Charity’ geeft het pad aan dat de organisatoren willen gaan. Boeddhistische samenwerking, met name in het mobiliseren van financiële en spirituele middelen om te komen tot de ontwikkeling van boeddhistische gemeenschappen over de hele wereld, die met elkaar op een medelevende en harmonieuze manier omgaan.
Hoewel officieel niet erkend, is China vandaag het thuisland voor tussen de 200-300 miljoen boeddhisten, waardoor het het land met ’s werelds grootste boeddhistische bevolking is. Met de restauratie van boeddhistische tempels en de indrukwekkende boeddhistische culturele display op de openingsceremonie van de WFB, laat het een opmerkelijke heropleving zien van het Chinees boeddhisme.
Diverse bronnen.
Marcel Rouweler zegt
Maar de VRC (Volksrepubliek China) is wel eerst Chinees, en dan (als het zo uitkomt) ook nog (maar sindskort, enige decennia) boeddhistisch.
En moet de boeddhistische wereld wel zo blij zijn met de “claim” van China. De recente historie zou toch..
Hint nodig? begint met Ti.
Jules zegt
Uiterlijk vertoon zegt weinig over innerlijke transformatie en dat men voor deze massale aanpak kiest en daarbij de Dalai Lama uitsluit als vertegenwoordiger van het Boeddhisme zegt denk ik al genoeg over de innerlijke waarden en authenticiteit.